Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Blog

Jak zrobić sos czosnkowy?
Domowy sos czosnkowy sprawdzi się jako dodatek do wielu dań serwowanych podczas spotkań z przyjaciółmi oraz rodzinnych kolacji. Jego przygotowanie zajmie Ci zaledwie kilka chwil, a smak zachwyci bardziej niż sosy serwowane w restauracjach. Najlepsze jest jednak to, że do przygotowania takiego sosu wystarczą proste, łatwo dostępne składniki!
Czytaj więcej
Nowalijki – co to jest?
Wraz z początkiem wiosny masz ochotę wprowadzić zmiany w diecie? Kuszą Cię soczyste kolory rzodkiewek, pomidorów i świeżych ogórków na sklepowych półkach? Sięgnij więc po młode warzywa! Najpierw jednak upewnij się, że wybierasz te, które faktycznie są zdrowe i pełne smaku. Sprawdź, czym są i jak kupować nowalijki.
Czytaj więcej
Marchewka gotowana – dodatek idealny?

Pierwsze skojarzenia z hasłem marchewka gotowana? Dla wielu osób to wspomnienie znienawidzonego dodatku do obiadu z czasów przedszkolnych. Tymczasem gotowana marchewka może smakować o wiele lepiej niż w zamierzchłej przeszłości. Warto więc dać jej ponownie szansę i wprowadzić ten dodatek również do swojej kuchni! Tym bardziej że jest bardzo zdrowy!

Czytaj więcej
Jaka sałatka na grilla?
Jak podawać mięsa i kiełbasy z grilla? Takie pyszności najlepiej smakują w towarzystwie odpowiednich dodatków! Np. lekkiej sałatki, która idealne dopełni oraz podkreśli smak grillowanych potraw. Jeśli znudziło Ci się klasyczne połączenie pomidora, świeżego ogórka oraz cebulki, i szukasz nowych pomysłów na sałatki do grilla, dobrze trafiłeś! Przed Tobą garść inspiracji!
Czytaj więcej
Naczynia jednorazowe – kiedy się sprawdzą?
Czy wiesz, że jednorazowe naczynia to nie tylko popularne białe tacki i plastikowe talerzyki, które można wykorzystać podczas grilla w ogrodzie? Jednorazowe naczynia przydadzą Ci się również w wielu innych sytuacjach. A co najważniejsze – wcale nie muszą być wykonane z plastiku! Na rynku jest obecnie dostępnych wiele innych, bardziej ekologicznych propozycji.
Czytaj więcej
Grill węglowy, elektryczny czy patelnia – wady i zalety
Rozpoczęcie sezonu grillowego nie jest możliwe bez odpowiedniego sprzętu. Trzeba więc odpowiedzieć sobie na pytanie, jakiego typu grill wybrać? A może zamiast tradycyjnego grilla wystarczająca będzie po prostu patelnia grillowa? Wszystko tak naprawdę zależy od Twoich preferencji oraz możliwości wykorzystania różnego typu grilli.
Czytaj więcej
Kiełbasa z grilla – jak ją przyrządzić?

Kiedy tylko pogoda wreszcie na to pozwala, rozpoczynasz sezon grillowy? W takim razie poza mięsami i innymi potrawami na pewno na Twoim stole pojawia się również kiełbasa z grilla. Jaką wybierasz i jak ją przyrządzasz? Jeśli do tej pory po prostu nacinałeś dowolną kiełbasę nożem i rzucałeś na ruszt, mamy dla Ciebie kilka nowych pomysłów do przetestowania!

Czytaj więcej
Karkówka z grilla – jak zrobić najlepszą?
Pierwsze skojarzenie z rozpoczynającym się sezonem grillowym? Karkówka z grilla! Aromatyczne, marynowane kawałki mięsa, chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku skuszą każdego. Jak przyrządzić je w idealny sposób? Najważniejsze jest to, jak potraktujesz mięso przed ułożeniem go na grillu!
Czytaj więcej
Steki z grilla – jak je zrobić?

Steki z grilla to klasyczne danie serwowane w najlepszych restauracjach na świecie. Możesz jednak cieszyć się nim również we własnym ogrodzie! Aby przygotować je tak, jak prawdziwi kulinarni mistrzowie, zwróć uwagę na najdrobniejsze szczegóły. O wiele większe znaczenie niż sam sposób grillowania będzie miało to, jakie mięso dobierzesz oraz jak je przyprawisz.

Czytaj więcej
Żurek wielkanocny – jak zrobić najlepszy?
Najlepszy żurek wielkanocny? Taki przygotowany na domowym zakwasie! Jeśli nie wiesz, jak przyrządzić dobry zakwas na żurek, nic straconego. Po prostu skorzystaj z naszych podpowiedzi. Dzięki temu w tym roku uda Ci się zaskoczyć najbliższych wyjątkowo aromatycznym i pysznym świątecznym żurkiem.
Czytaj więcej
pixel