Śledzie z suszonymi pomidorami podasz na stół przy wielu okazjach. Świetnie sprawdzą się zarówno podczas wigilijnej kolacji, zorganizowanych w domu urodzin jak i codziennej kolacji. Przekąskę przyrządzisz w kilka minut – pamiętaj jednak, by do pracy zabrać się nieco wcześniej, bo śledzie najlepiej smakują po minimum 2 godzinach od przygotowania!
Śledzie po żydowsku to przepyszne połączenie smaku ryb oraz aromatycznych przypraw, które najczęściej serwowane jest na wigilijnym stole. Warto jednak podawać je bliskim o wiele częściej – zwłaszcza, że danie przygotujesz w zaledwie kilka minut! Sprawdź, jak przyrządzić śledzie po żydowsku, a potem rozpieszczaj nimi domowników, gdy tylko przyjdzie Wam na nie ochota!
Śledzie w sosie musztardowym sprawdzą się jako przekąska zarówno na rodzinnym przyjęciu, podczas świąt, jak i na co dzień, serwowane jako oryginalna kolacja lub podwieczorek. Są pyszne, sycące, a przy tym łatwe do przygotowania. Wypróbuj je więc koniecznie również w swoim domu!
Śledzie po cygańsku to pyszna przekąska, po którą warto sięgać niezależnie od pory roku. Świetnie sprawdzi się jako jedna z potraw na wielkanocnym lub wigilijnym stole. Latem idealnie podkreśli smak potraw z grilla, a podczas rodzinnego przyjęcia – serwowanych obok mięs i pasztetów. Sprawdź, jak przygotować to pyszne danie.
Śledzie po japońsku wyjątkowo popularne były w Polsce w latach 60. i 70. XX wieku. Wtedy to tę oryginalną sałatkę śledziową serwowano niemal w każdym lokalu. Dziś śledzie po japońsku zostały nieco zapomniane – warto jednak odświeżyć sobie dawny przepis, bo smak przyrządzonych zgodnie z nim śledzi nie ma sobie równych!