Deski do krojenia
( liczba produktów: 22 )W każdej kuchni powinny znaleźć się deski do krojenia, które umożliwią wygodne przygotowywanie potraw. Pojawia się tylko pytanie, jaką deskę wybrać? Przy użytkowaniu znaczenie będzie mieć nie tylko wielkość, ale materiał, z jakiego jest wykonana. W sklepie Florina.pl znajdziesz szeroki wybór desek do krojenia o różnym kształcie i rozmiarze. Oferujemy deski do krojenia drewniane, plastikowe, szklane i bambusowe. U nas kupisz deski pojedynczo, jak i cały zestaw desek do krojenia. Przejrzyj nasz asortyment i wybierz deski skrojone na miarę Twoich potrzeb.

Deska kuchenna drewniana z uchwytem Florina 20 cm
Jaka deska do krojenia? Najpopularniejsze rodzaje
Na rynku dostępny jest naprawdę całkiem spory wybór desek kuchennych. Różnią się one od siebie przede wszystkim tworzywem, z jakiego zostały wykonane. Każda z nich ma swoje zalety i wady. Wyróżnić można:
- deski do krojenia drewniane ? jedne z najczęściej wybieranych desek. Drewniane deski do krojenia są przyjazne dla ostrzy noży i odporne na wysokie temperatury. Niestety nieodpowiednio pielęgnowane stają się siedliskiem bakterii. Nie nadają się do mycia w zmywarce;
- deski do krojenia plastikowe ? nie wchłaniają zapachów i nie odbarwiają się, jednak nie są odporne na uszkodzenia ostrzem noża, przez co szybko się rysują. Ich zaletą jest możliwość mycia w zmywarce;
- deski do krojenia szklane ? jedne z najlepszych desek na rynku. Nie wchłaniają wilgoci i zapachów, są odporne na zarysowania i szkodliwe działanie detergentów, można je myć w zmywarce. Szklane deski do krojenia idealnie nadają się do krojenia produktów o intensywnych zapachach, jak np. cebula;
- deski do krojenia bambusowe ? nie wchłaniają wody i bardzo szybko wysychają, są ekologiczne i twarde. Wymagają jednak odpowiedniej pielęgnacji, w przeciwnym razie szybko ulegają zniszczeniu.
Deski do krojenia ? zestaw
W ofercie widnieją deski do krojenia na blat dostępne pojedynczo lub w zestawach. W każdym domu z pewnością przyda się kilka rodzajów desek, dlatego zachęcamy do kupna całych kompletów.
Decydując się na duże deski do krojenia z plastiku, najlepiej kupić kilka sztuk w różnych kolorach i każdą z nich używać do innej grupy produktów, np. czerwoną do mięs, zieloną do warzyw etc. W ten sposób łatwiej będzie zachować higienę pracy w kuchni.
Jeśli chodzi o wielkość, polecamy przede wszystkim deski do krojenia duże, które zapewnią sporo miejsca do pracy przy przygotowywaniu potraw. Małe deski kuchenne lepiej sprawdzą się przy krojeniu pojedynczych produktów np. do kanapek.




























