Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Mateusz Gessler poleca

( liczba produktów: 268 )

Jak wybierać naczynia do gotowania, to tylko takie, które są niezawodne i posłużą w Twojej kuchni przez długie lata. I tutaj z pomocą przychodzi marka Florina, która we współpracy ze znanym i poważanym szefem kuchni – Mateuszem Gesslerem wyselekcjonowała linie garnków i patelni idealnych do codziennego użytkowania. Wybieraj spośród unikatowych kolekcji, takich jak Lava, Bono, Master, Hierro i Henry. Wszystkie garnki i patelnie polecane przez Mateusza Gesslera nadają się do użytkowania na dowolnej kuchence, nawet płycie indukcyjnej.

Dobre garnki, czyli jakie?


Wykonane ze sprawdzonych i bezpiecznych w kontakcie z żywnością surowców. Tylko takie naczynia kuchenne są gwarancją długoletniego użytkowania, a to ważne, zwłaszcza kiedy jesteś miłośnikiem domowych posiłków i gotujesz codziennie. Proponowane garnki i patelnie marki Florina zostały przetestowane przez Mateusza Gesslera - znanego restauratora i szefa kuchni. Wśród propozycji znalazły się zarówno garnki ze stali nierdzewnej jak i nowoczesne patelnie z kamienną powłoką. Naczynia zdały testy na szóstkę z plusem.


Garnki ze stali nierdzewnej - must have każdej kuchni

Komplet garnków nierdzewnych to konieczność. Decydując się na zakup naczyń do gotowania, kieruj się trzema złotymi zasadami.

Zasada nr 1 - nie wszystko szlachetne, co się świeci
Nie wszystkie garnki wykonane ze stali są dobrej jakości. Dlatego sprawdzaj na opakowaniu, z czego dokładnie są wykonane. Garnki nierdzewne Henry zostały wyprodukowane przy użyciu stali nierdzewnej 18/10 - będą więc wyborem na lata. Naczynia zyskały wysoką odporność na uszkodzenia i nadają się do mycia w zmywarce.

Zasada nr 2 - zawsze musi być drugie dno
Wielowarstwowe dno garnków nierdzewnych wpływa na szybką i równomierną dystrybucję ciepła. To oznacza, że gotujesz szybciej, oszczędzając przy tym sporo energii i czasu.

Zasada nr 3 - liczy się mocny chwyt
Codzienne gotowanie wcale nie musi być rutyną. Zaangażuj w to całą rodzinę - eksperymentujcie, smakujcie i cieszcie się ze wspólnie spędzonego czasu. Aby Wasza integracja w kuchni była w pełni bezpieczna, podczas wyboru garnków zwróć też uwagę, w jaki sposób mocowane są uchwyty. Garnki Henry są wyposażone w uchwyty mocowane nitami. Dzięki temu odcedzanie lub przenoszenie garnka jest całkowicie bezpieczne.


Garnki żeliwne - gotuj, smaż i piecz

Od dawna znane i doceniane po dziś dzień. Garnki żeliwne to chyba najtrwalsze naczynia kuchenne, jakie do tej pory wymyślono. Ciężkie - to prawda, ale za to jakie solidne! Decydując się na wybór garnka lub brytfanny żeliwnej Hierro, możesz być pewien, że naczynie pozostanie w Twojej rodzinie na kolejne pokolenia. Naczynie żeliwne jest pokryte szklistą powłoką, która nie zawiera szkodliwych związków i nie reaguje z żywnością. W garnku można gotować, dusić, podsmażać, a nawet piec w piekarniku. Naczynie żeliwne jest doskonałe do pieczenia chleba.


Patelnie z powłoką nieprzywierającą

Patelnie z powłokami kamiennymi cieszą się popularnością. I nic w tym dziwnego, skoro nic do nich nie przywiera i nie przypala się. Naczynia są wyjątkowo łatwe w czyszczeniu. Wśród ulubionych patelni Mateusza Gesslera znalazły się te, które pochodzą z linii Lava oraz Bono. W obu przypadkach możesz używać do smażenia minimalnej ilości tłuszczu, dzięki czemu przyrządzasz lekkostrawne dania. Patelnie nadają się do użytkowania na każdej kuchence, nawet indukcji. Szczególnie patelnia Bono wykorzystuje cały potencjał płyt indukcyjnych. Naczynie wyposażono w pełnopowierzchniowe dno indukcyjne, przez co nagrzewa się trzy razy szybciej, co wpływa na krótszy czas smażenia i oszczędność energii.

pixel