Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Woreczki do mrożenia

( liczba produktów: 18 )

Woreczki do mrożenia żywności cechują się specjalnymi właściwościami, dzięki czemu nadają się lepiej do zamrażania niż zwykłe woreczki foliowe. To niezwykle praktyczny gadżet umożliwiający szybkie i łatwe mrożenie. W ofercie sklepu florina.pl znajdziesz zarówno jednorazowe, jak i wielorazowe woreczki do mrożenia. Oferujemy woreczki strunowe, które idealnie sprawdzą się jako woreczki do mrożenia płynów, ale też mięsa i owoców.

Sortowanie

Woreczki do mrożenia jedzenia - przeznaczenie

Dostępne tutaj woreczki strunowe do mrożenia żywności, jak sama nazwa wskazuje, służą do zamrażania w nich produktów spożywczych. Można do nich zapakować np. poporcjowane już mięso. Woreczki do mrożenia przedłużają trwałość pokarmów i zapobiegają przenikaniu do nich zapachów z zamrażarki.
Woreczki do mrożenia z suwakiem nadają się także do zamrażania jedzenia w płynnej postaci. Właściwie zamknięte woreczki do mrożenia zup sprawią, że ani kropla płynu nie wydostanie się na zewnątrz, nawet jeśli zdecydujemy się je ułożyć w zamrażalniku w pozycji leżącej.

Wytrzymałość woreczków do mrożenia żywności

Przy zakupie woreczków warto wziąć pod uwagę to, co zamierzamy w nich przechowywać. Przykładowo woreczki do mrożenia owoców nie muszą być specjalnie wytrzymałe, ponieważ owoce zwykle nie są aż tak ciężkie. Jeśli jednak potrzebne nam są woreczki do mrożenia mięsa lub kości, to wytrzymałość materiału będzie mieć już spore znaczenie.

Zachęcamy do zakupu woreczków o różnej wytrzymałości, dzięki czemu zawsze dobierzesz odpowiedni do sytuacji. W ten sposób do minimum zmniejszysz ryzyko rozerwania się woreczka i rozsypania jego zawartości po całej zamrażarce.

U nas w sklepie dostępne są naprawdę dobrej jakości woreczki do mrożenia żywności przeznaczone do wielokrotnego użytku, które są w stanie służyć przez długi czas. Trzeba jedynie pamiętać, by po każdym użyciu dokładnie je umyć i osuszyć, co jest szczególnie ważne, gdy w takich woreczkach przechowujemy mięsa, na których mogą znajdować się bakterie powodujące zakażenia pokarmowe.

pixel