Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Patelnie do ryb

( liczba produktów: 7 )

☝ zobacz naszą ofertę! Rabat na pierwsze zakupy | Radość zakupów ⭐ 100% bezpieczeństwa dla każdej transakcji. Kup Teraz!

Aromatyczne, pełne kwasów omega-3 i witamin ryby to produkty, które zdecydowanie warto włączyć do swojego menu. Jeśli dodatkowo do przyrządzenia pysznych dań wykorzystasz specjalne patelnie do ryb, będziesz mógł smażyć oraz grillować bez użycia tłuszczu!

Sortowanie

Najlepsze patelnie do smażenia ryb - typ i wielkość

Jaka patelnia sprawdzi się najlepiej do smażenia ryby? Przed zakupem warto zwrócić uwagę na kilka cech naczynia. Znaczenie ma m.in. jego rozmiar. Jeśli planujesz smażenie całych ryb, patelnia powinna być odpowiednio długa – tak, aby zmieścić wybrane okazy. Zazwyczaj zaleca się wybór patelni o średnicy ok. 26-28 cm.

  • Jako patelnie do ryb bardzo dobrze sprawdzają się patelnie z pokrywką. Takie naczynia nadają się do przygotowywania różnych potraw – zarówno ryb smażonych, jak i duszonych! Z łatwością odgrzejesz też na nich przygotowane wcześniej dania.
  • Świetną patelnią do smażenia ryby jest także patelnia grillowa. Przygotowane na niej dania zyskają wyjątkowy smak. Będą też niskokaloryczne. Patelnie grillowe zawsze zaopatrzone są w nieprzywierająca powłokę, więc możesz zrezygnować z tłuszczu! Do wyboru masz modele tradycyjne oraz patelnie grillowe otwierane. Te drugie zdecydowanie przyspieszą cały proces przyrządzania posiłku – ciepło rozchodzi się w nich równomiernie. Co więcej, nie będziesz musiał obracać ryb i martwić się, że w trakcie wykonywania tego manewru doskonale prezentujące się pstrągi czy łososie rozpadną się na mniejsze kawałki.

Patelnie do ryb - rodzaje, materiały i funkcje

Tak jak istnieją specjalne patelnie do jajek sadzonych czy naleśników, tak samo w sklepie Florina.pl znajdziesz patelnie do ryb. Co je wyróżnia? Przede wszystkim specjalistyczna patelnia do ryb ma owalny lub prostokątny kształt – jego zadaniem jest ułatwienie Ci ułożenia na patelni całych ryb.
Druga ważna kwestia to materiał, jakim została pokryta powierzchnia patelni do ryby. Większość osób lubi patelnie z nieprzywierającą powłoką, na których o wiele łatwiej smażyć niż na tradycyjnych patelniach. Jeśli i Ty należysz do takich właśnie osób, najlepszą patelnią do smażenia ryb będzie dla Ciebie patelnia teflonowa albo ceramiczna z powłoką „non-stick”.
Miłośnicy naturalnych materiałów, którym nie przeszkadza smażenie z dodatkiem tłuszczu, mogą z kolei stawiać na patelnie żeliwne. Tego typu naczynia wykorzystasz także jako patelnie do steków i innego rodzaju mięs.

Patelnie do ryb, ale i inne, które również wykorzystasz do przyrządzania dań z owoców morza (np. patelnie wok), znajdziesz na Florina.pl. Sprawdź naszą ofertę i wybierz najlepsze patelnie do swojej kuchni!

 

Zobacz podobne produkty

pixel