Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Blog

Wekujemy patisony na 5 sposobów!

Patisony to warzywa smakowo zbliżone do dynii, cukinii czy kabaczka. Mają orginalny wygląd i delikatny smak. Przetwory z patisonów są wspaniałą przekąską lub dodatkiem do obiadu. Poznaj patisona w różnych odsłonach. Przedstawiamy 5 sprawdzonych receptur!

Czytaj więcej
5 pomysłów na przetwory z cukinii - przepisy
Cukinia to warzywo, które zyskuje coraz większą popularność. Co zrobić z cukinii? W jaki sposób wykonać przetwory z cukinią w roli głównej? W jakim wydaniu będzie najlepsza? Marynowana, w zalewie curry, kiszona, a może w formie sałatki lub leczo? Wybierzcie swój ulubiony przepis, bądź wypróbujcie je wszytskie, by cieszyć się smakiem cukini nawet w zimowe, ponure dni!
Czytaj więcej
Najlepsza suszarka do grzybów, owoców i warzyw, czyli jaka?
Suszenie obok wekowania, to jedna z najstarszych metod konserwacji żywności. Wykorzystuje się ją od lat. Znały ją już nasze mamy, babcie, a nawet prababcie. Suszyć można praktycznie wszystko – od ziół, grzybów, warzyw, owoców, aż po mięso. Do niedawna, aby wysuszyć żywność trzeba było obejść się bez odpowiednich sprzętów. Wszystkie tradycyjne metody może zastąpić suszarka do owoców i grzybów. Czy warto ją kupić? Jakie są jej zalety? Co można w niej suszyć?
Czytaj więcej
5 sposobów na parzenie aromatycznej i pysznej kawy
Kawa to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Ma ona nie tylko wiele pozytywnych właściwości, ale działa także pobudzająco. Najlepiej smakuje świeżo zmielona, o czym z pewnością przekonał się każdy, kto kiedykolwiek takiej kawy spróbował. Poniżej prezentujemy 5 najlepszych sposobów na parzenie kawy! Aeropress, chemex, french press, drip a może kawiarka? Wybierz dla siebie najlepszy!
Czytaj więcej
Jak wybrać noże kuchenne? Stwórz zestaw idealny!

Istnieje przeświadczenie, że dobre garnki w kuchni to podstawa. To prawda! Zgadzamy się z tym w 100%! Z tym, że garnki to nie wszystko. Nic samo się nie zrobi. By ugotować pyszne i aromatyczne potrawy należy wcześniej przygotować składniki - przede wszystkim umyć je i pokroić. Na tym etapie zaczyna się problem i codzienne dramaty w kuchni. Krojenie, obieranie, siekanie, filetowanie itp., to dla was udręka? Wasze noże tępią się, niszczą, są wykruszone lub ich rękojeść rozpada się w ręce? Pragniecie ułatwić sobie przygotowywanie codziennych posiłków dla całej rodziny? Pora zaopatrzyć się w nowe noże!

Czytaj więcej
pixel