Świeży szpinak na patelni – dla jednych zmora dzieciństwa, dla innych – ulubiony dodatek do obiadów czy kolacji na ciepło. Jak przyrządzić świeży szpinak na patelni, aby smakował każdemu? Sprawdzamy!
Dzisiejszy artykuł poświęcimy tematowi przypalonej patelni. Nawet najbardziej doświadczonym kucharzom zdarza się doprowadzić do przypalenia na patelni. Na szczęście - większość takich wypadków udaje się bez większych problemów naprawić. Zanim więc wyrzucisz drogi kuchenny sprzęt, sprawdź, jak wyczyścić przypaloną patelnię.
Naleśniki to szybka i pyszna potrawa, którą możesz przyrządzić w wersji na słodko lub wytrawnej. To pomysł na zdrowe śniadanie, sycący obiad lub lekką kolację – wystarczy dodatek ulubionego farszu, odpowiednia patelnia do smażenia naleśników, przygotowanie ciasta i gotowe! W tym artykule skupimy się właśnie na wyborze najlepszej patelni do naleśników.
Ciasto dyniowe to obowiązkowy przepis na jesień. Swoim smakiem umili Ci jesienne wieczory, a jego zapach sprawi, że szybko pokochasz tę – dla wielu trudną – porę roku! Placek z dyni zastąpi Ci nudne podwieczorki, będzie zaskakującym deserem, który pokochają i dorośli, i dzieci. Wykorzystaj w pełni smak i właściwości dyni – poznaj 3 przepisy na placek z dyni!