Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Przepisy

Suszenie jabłek w warunkach domowych - to proste!
Suszenie jabłek to jeden z pomysłów na ich przetwarzanie. Jest to proces, który pozbawia je wody, jedocześnie zachowując smak, aromat i wszystkie wartości odżywcze. Jak suszyć jabłka? Sposobów jest kilka! Wybierz swój i przekonaj się jakie to proste!
Czytaj więcej
Nalewka z czarnego bzu? Oto nasz przepis!

Nalewka z czarnego bzu to jeden z leczniczych napoi znanych w medycynie alternatywnej. Pomaga w leczeniu przeziębień, zmniejsza ból oraz oczyszcza. Zobacz, jakie jeszcze właściwości skrywa i w jakich dolegliwościach pomaga. Poznaj nasze propozycje na to, jak przygotować nalewkę z kwiatów i owoców czarnego bzu.

Czytaj więcej
Tyndalizacja – co to za metoda konserwowania żywności?
Tyndalizacja to jeden ze sposobów konserwowania żywności. Celem tyndalizacji jest pozbycie się wszystkich drobnoustrojów, które mogłyby wpłynąć na przydatność jedzenia do spożycia. Tyndalizację stosuje się m.in. do pasteryzacji mięsa, ale również innych produktów spożywczych. Zobacz, jak prawidłowo ją przeprowadzić.
Czytaj więcej
Naleśniki na słono - 6 przepisów

Naleśniki to idealny pomysł na szybki obiad z bardzo prostych składników. To uniwersalna baza, którą można dostosować do swoich zachcianek – zjadać je na słodko czy na słono. Dzisiaj mamy dla Ciebie kilka pomysłów na naleśniki na słono, które przygotujesz w parę minut.

Czytaj więcej
Szaszłyki z indyka – idealne na grilla i nie tylko

Szaszłyki z indyka to pyszny i oryginalny przepis, który nada się nie tylko na grilla na dworze, ale także rodzinny obiad w domu. Kto by pomyślał, że ze zwykłej piersi można zrobić tak pyszny rarytas zarówno dla żołądka jak i oczu? Takie danie sprawdzi się na każdą uroczystość i dla każdego. Na imieninach babci wszyscy będą zajadać się z rozkoszą, również dzieci nie pogardzą smakołykiem w formie warkocza na wykałaczce. Na koniec posiłku talerze będą czyste, a Ty z pewnością usłyszysz wołanie o dokładkę. Co tu dużo mówić. Czas na szaszłyki z indyka na grilla. Jak je przygotować?

Czytaj więcej
Jak zrobić ciasto drożdżowe ze śliwkami?
Ciasto drożdżowe ze śliwkami to wypiek, który warto przygotowywać w sezonie na te owoce. Śliwki są źródłem cennych witamin – m.in. witaminy A, B6, C, E, a także K. Co więcej, zawierają mnóstwo minerałów – potasu, magnezu, żelaza, fosforu i wapnia. Owoce te w połączeniu z ciastem drożdżowym to sposób na smaczny deser. Zobacz, jak przyrządzić ten wypiek.
Czytaj więcej
Jak ugotować leczo z kabaczka?
Jednym z najsmaczniejszych, a w dodatku najmniej kalorycznych letnich warzyw jest kabaczek. Zobacz, jak można go wykorzystać do przygotowywania smacznego lecza. Oto kilka wskazówek, jak się robi leczo z kabaczka. Sprawdź, jakie dodatki można zastosować do tego przysmaku, by podkreślić jego walory smakowe.
Czytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel