Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Przepisy

Smażone ziemniaki – jak przygotować idealne?
Obok pieczonych, smażone ziemniaki to jeden z najsmaczniejszych dodatków do obiadów. Ale nie tylko! Smażone ziemniaczki świetnie smakują również podane samodzielnie, jako przekąska albo sycąca kolacja. Jak przygotować je, by były idealnie chrupiące? Z naszymi radami na pewno Ci się uda!
Czytaj więcej
Pieczarki do obiadu – poznaj najciekawsze pomysły!

Pieczarki to jedne z najchętniej wykorzystywanych w kuchni grzybów. Są bezpieczne nawet dla małych dzieci, niskokaloryczne, a ich przygotowywanie nie wymagają dużej wiedzy ani umiejętności kulinarnych. Jak podawać pieczarki do obiadu i jakie dania z nich przyrządzić? Sprawdź nasze pomysły!

Czytaj więcej
Szparagi na patelni – jak je przygotować?
Przygotowane na patelni szparagi mogą stanowić samodzielną przekąskę, podstawę zdrowej kolacji albo zostać pysznym dodatkiem do dania głównego. Ich przyrządzenie nie zabiera wiele czasu – efekty zachwycają za to smakiem! Sprawdź jak w kilka minut przyrządzić szparagi na patelni.
Czytaj więcej
Jak zrobić pierś z kurczaka na patelni?
Smażona pierś z kurczaka z dodatkiem ziemniaków lub ryżu oraz świeżych warzyw to szybkie i sycące danie, które smakuje niemal każdemu. Jak długo je przygotowywać, aby mieć pewność, że mięso nie jest zbyt suche, przypalone albo niedopieczone? I jak urozmaicić klasyczny przepis? Sposobów na to jest bardzo wiele - pierś z kurczaka na patelni można przygotować na milion sposobów!
Czytaj więcej
Jak przyrządzić jarmuż do obiadu?

Jarmuż w Polsce zyskał popularność dobre kilka lat temu, wraz z modą na kulinarne smaki Skandynawii. To na pierwszy rzut oka niepozorne warzywo zaskakuje intensywnością smaku, a także walorami prozdrowotnymi. Jak przyrządzić jarmuż do obiadu?

Czytaj więcej
Ciasto francuskie na patelni

Czy można smażyć na patelni ciasto francuskie? Owszem! Charakterystyczne ciasto o warstwowej strukturze zna większość z nas. Najczęściej jednak ciasto francuskie wkładamy do piekarnika, owijając nim parówki, kiełbaski lub tworząc warzywne kieszonki. Dzięki dalszej lekturze poznasz sposób na ciasto francuskie na patelni, a także odkryjesz pomysły na ciasto francuskie na obiad oraz pyszną, słodką przekąskę.

Czytaj więcej
Jak zrobić ser smażony?

Smażony ser na patelni to jeden z pyszniejszych comfort food, jaki można sobie wyobrazić. Ta ciepła przekąska świetnie sprawdzi się w chłodniejsze dni. Doda energii, rozgrzeje i idealnie zastąpi nudną kolację, a nawet obiad. Jak zrobić ser smażony?

Czytaj więcej
Jak zrobić stek na patelni?

Jak zrobić stek na patelni? To prawdziwa sztuka! Pyszny stek wołowy z patelni musi być wykonany z najwyższej jakości mięsa, smażony na odpowiedniej patelni, tłuszczu, przez odpowiednią ilość czasu. W dzisiejszym artykule podpowiemy Ci, jak usmażyć stek wołowy na patelni. Poznasz praktyczne porady, a także przepis krok po kroku. Podamy Ci również przepis na stek cielęcy z patelni mniej kaloryczny i delikatniejszy w smaku.

Czytaj więcej
Chleb w jajku. 3 pomysły na smaczne przepisy

Chleb w jajku to przepis na pyszne śniadanie, szybką przekąskę w ciągu dnia lub ciepłą kolację. W dzisiejszym artykule podpowiemy Ci, jak zrobić chleb w jajku na patelni w wersji klasycznej oraz z serem i szynką, a także jak w łatwy sposób przygotować chleb w jajku z piekarnika.

Czytaj więcej
Jak uprażyć słonecznik na patelni?
Jak uprażyć pestki słonecznika na patelni? To proste! W dzisiejszym artykule zdradzimy Ci najprostszy sposób na to, jak uprażyć słonecznik w wersji klasycznej i na słodko, a także podpowiemy, do jakich dań pasuje ten pyszny dodatek.
Czytaj więcej

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel