Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Przepisy

Kiszenie kapusty – jak zrobić?

Kiszona kapusta to prawdziwa bomba witamin i innych cennych składników odżywczych! Jaka będzie najlepsza? Oczywiście ta samodzielnie przygotowana w domu w tradycyjny sposób. Jeśli nigdy do tej pory nie przyrządzałeś kiszonej kapusty, sprawdź najważniejsze zasady, a potem zabierz się do pracy! Efekty bardzo szybko przerosną Twoje oczekiwania!

Czytaj więcej
Jak zrobić makaron Udon?

Kitsune-udon to jedno z najsłynniejszych dań kuchni japońskiej. Jego wykonanie nie byłoby możliwe bez makaronu Udon. Makaron ten wykorzystasz jednak nie tylko do przygotowania znanej japońskiej zupy – z jego pomocą wyczarujesz o wiele więcej pysznych dań. Odmienisz nim też smak tradycyjnych potraw!

Czytaj więcej
Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy to idealny pomysł na lekki, a zarazem bardzo zdrowy i sycący obiad. Soczewica zawiera spore ilości błonnika i białka, jest też źródłem cennych witamin i minerałów. Jeśli więc nigdy nie próbowałeś takiej zupy, najwyższa pora to zmienić! Poznaj przepis na najlepszą zupę z soczewicy!

Czytaj więcej
Zupa ogórkowa – jak zrobić najlepszą?

Tradycyjna zupa ogórkowa, przyrządzona na domowym bulionie, to dla wielu smak dzieciństwa. Nic nie może się z nim równać! Chciałbyś cieszyć się tym daniem również w swojej kuchni? Pomożemy! Sprawdź, jak przyrządzić wyśmienitą zupę ogórkową i jak pysznie odmienić jej klasyczną wersję.

Czytaj więcej
Zupa tajska – jak zrobić ją dobrze?
Uwielbiasz smaki dalekowschodniej kuchni? W takim razie zapewne rozsmakujesz się również w zupie tajskiej! To danie idealnie łączy w sobie pikantne i łagodne nuty smakowe. Jest pożywne, idealnie sprawdza się zarówno w czasie upałów, jak i chłodniejszych dni. Czy może być lepiej? Tak – zupę tajską przyrządzisz w mniej niż 30 minut!
Czytaj więcej
Zupa fasolowa – co zrobić, by była pyszna?

Zupa fasolowa to smaczne i sycące danie jednogarnkowe, które idealnie sprawdza się jako obiad albo kolacja. Wiele osób szczególnie docenia jego smak w trakcie chłodniejszych, jesiennych i zimowych miesięcy. Ty również chciałbyś serwować fasolową, ale nie jesteś pewien, jaki przepis wybrać? Zaraz wszystko stanie się jasne!

Czytaj więcej
Zupa szczawiowa – szybka i tania!

Zupa szczawiowa kilkadziesiąt lat temu królowała latem na polskich stołach. Dziś, nieco zapomniana, w domach pojawia się bardzo rzadko. Wielu osobom kojarzy się bowiem z daniem kwaśnym, a co za tym idzie, niezbyt smacznym. Warto jednak zmienić nastawienie i wypróbować sprawdzony przepis na zupę szczawiową. Efekt mile Cię zaskoczy!

Czytaj więcej
Zupa cebulowa – jak ją zrobić?
Zupa cebulowa to potrawa, która do polskiej kuchni przywędrowała z Francji. Jej miłośnicy dobrze znają zalety dania: jest sycące, aromatyczne i bardzo zdrowe! Jeśli więc do tej pory nie byłeś przekonany do tego rodzaju zupy, być może pora przełamać się i spróbować? Domowa zupa cebulowa, którą przyrządzisz z samodzielnie wybranych składników, ma szansę przypaść do gustu także Tobie!
Czytaj więcej
Domowa zupa pieczarkowa – jak ją zrobić?
Zupa pieczarkowa to jedna z najbardziej popularnych zup w polskiej kuchni. Jest lekkostrawna, a jej smak zachwyca nawet najmłodszych! Jak przyrządzić pyszną zupę pieczarkową? Z tym zadaniem poradzisz sobie, nawet jeśli nie jesteś mistrzem kuchni – wystarczą popularne, dobrej jakości składniki!
Czytaj więcej
Zupa meksykańska – jak przyrządzić?

Sycące danie jednogarnkowe, które rozgrzeje Cię, gdy na dworze zrobiło się chłodniej? Wypróbuj zupę meksykańską! Jest pożywna, pysznie smakuje, a do tego nie wymaga specjalnych kulinarnych umiejętności. Sam też zdecydujesz, czy Twoja zupa ma być pikantna, czy wolisz jednak jej łagodną wersję.

Czytaj więcej
pixel