Kiszona kapusta to prawdziwa bomba witamin i innych cennych składników odżywczych! Jaka będzie najlepsza? Oczywiście ta samodzielnie przygotowana w domu w tradycyjny sposób. Jeśli nigdy do tej pory nie przyrządzałeś kiszonej kapusty, sprawdź najważniejsze zasady, a potem zabierz się do pracy! Efekty bardzo szybko przerosną Twoje oczekiwania!
Kitsune-udon to jedno z najsłynniejszych dań kuchni japońskiej. Jego wykonanie nie byłoby możliwe bez makaronu Udon. Makaron ten wykorzystasz jednak nie tylko do przygotowania znanej japońskiej zupy – z jego pomocą wyczarujesz o wiele więcej pysznych dań. Odmienisz nim też smak tradycyjnych potraw!
Zupa z soczewicy to idealny pomysł na lekki, a zarazem bardzo zdrowy i sycący obiad. Soczewica zawiera spore ilości błonnika i białka, jest też źródłem cennych witamin i minerałów. Jeśli więc nigdy nie próbowałeś takiej zupy, najwyższa pora to zmienić! Poznaj przepis na najlepszą zupę z soczewicy!
Tradycyjna zupa ogórkowa, przyrządzona na domowym bulionie, to dla wielu smak dzieciństwa. Nic nie może się z nim równać! Chciałbyś cieszyć się tym daniem również w swojej kuchni? Pomożemy! Sprawdź, jak przyrządzić wyśmienitą zupę ogórkową i jak pysznie odmienić jej klasyczną wersję.
Zupa fasolowa to smaczne i sycące danie jednogarnkowe, które idealnie sprawdza się jako obiad albo kolacja. Wiele osób szczególnie docenia jego smak w trakcie chłodniejszych, jesiennych i zimowych miesięcy. Ty również chciałbyś serwować fasolową, ale nie jesteś pewien, jaki przepis wybrać? Zaraz wszystko stanie się jasne!
Zupa szczawiowa kilkadziesiąt lat temu królowała latem na polskich stołach. Dziś, nieco zapomniana, w domach pojawia się bardzo rzadko. Wielu osobom kojarzy się bowiem z daniem kwaśnym, a co za tym idzie, niezbyt smacznym. Warto jednak zmienić nastawienie i wypróbować sprawdzony przepis na zupę szczawiową. Efekt mile Cię zaskoczy!
Sycące danie jednogarnkowe, które rozgrzeje Cię, gdy na dworze zrobiło się chłodniej? Wypróbuj zupę meksykańską! Jest pożywna, pysznie smakuje, a do tego nie wymaga specjalnych kulinarnych umiejętności. Sam też zdecydujesz, czy Twoja zupa ma być pikantna, czy wolisz jednak jej łagodną wersję.