Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Przepisy

Jaka sałatka na grilla?
Jak podawać mięsa i kiełbasy z grilla? Takie pyszności najlepiej smakują w towarzystwie odpowiednich dodatków! Np. lekkiej sałatki, która idealne dopełni oraz podkreśli smak grillowanych potraw. Jeśli znudziło Ci się klasyczne połączenie pomidora, świeżego ogórka oraz cebulki, i szukasz nowych pomysłów na sałatki do grilla, dobrze trafiłeś! Przed Tobą garść inspiracji!
Czytaj więcej
Kiełbasa z grilla – jak ją przyrządzić?

Kiedy tylko pogoda wreszcie na to pozwala, rozpoczynasz sezon grillowy? W takim razie poza mięsami i innymi potrawami na pewno na Twoim stole pojawia się również kiełbasa z grilla. Jaką wybierasz i jak ją przyrządzasz? Jeśli do tej pory po prostu nacinałeś dowolną kiełbasę nożem i rzucałeś na ruszt, mamy dla Ciebie kilka nowych pomysłów do przetestowania!

Czytaj więcej
Karkówka z grilla – jak zrobić najlepszą?
Pierwsze skojarzenie z rozpoczynającym się sezonem grillowym? Karkówka z grilla! Aromatyczne, marynowane kawałki mięsa, chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku skuszą każdego. Jak przyrządzić je w idealny sposób? Najważniejsze jest to, jak potraktujesz mięso przed ułożeniem go na grillu!
Czytaj więcej
Steki z grilla – jak je zrobić?

Steki z grilla to klasyczne danie serwowane w najlepszych restauracjach na świecie. Możesz jednak cieszyć się nim również we własnym ogrodzie! Aby przygotować je tak, jak prawdziwi kulinarni mistrzowie, zwróć uwagę na najdrobniejsze szczegóły. O wiele większe znaczenie niż sam sposób grillowania będzie miało to, jakie mięso dobierzesz oraz jak je przyprawisz.

Czytaj więcej
Żurek wielkanocny – jak zrobić najlepszy?
Najlepszy żurek wielkanocny? Taki przygotowany na domowym zakwasie! Jeśli nie wiesz, jak przyrządzić dobry zakwas na żurek, nic straconego. Po prostu skorzystaj z naszych podpowiedzi. Dzięki temu w tym roku uda Ci się zaskoczyć najbliższych wyjątkowo aromatycznym i pysznym świątecznym żurkiem.
Czytaj więcej
Mąka pszenna – co musisz o niej wiedzieć?

Mąka pszenna przez dziesięciolecia była niekwestionowaną królową każdej polskiej kuchni. Od kilku lat jej popularność drastycznie spada – mąka pszenna uważana jest wręcz za niezdrową. Czy na pewno tak jest? Co warto wiedzieć na temat mąki pszennej i kiedy po nią sięgać?

Czytaj więcej
Picie zielonej herbaty – co warto o nim wiedzieć?
Zielona herbata uznawana jest za jeden z najzdrowszych napojów na świecie! Szczególnie cenią ją sobie osoby na diecie redukcyjnej. Jednak wpływ zielonej herbaty na metabolizm to niejedyna jej zaleta. Co jeszcze warto wiedzieć o tym napoju i jak go zaparzać, aby picie zielonej herbaty stało się prawdziwą przyjemnością? Warto wprowadzić kilka prostych zasad!
Czytaj więcej
Picie kawy – co musisz o niej wiedzieć?
Należysz do grona prawdziwych kawoszy, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez ulubionego, aromatycznego napoju o ciemnej barwie? Zapewne więc co jakiś czas zastanawiasz się, jak regularne picie kawy wpływa na Twój organizm. Słyszysz przecież kolejne doniesienia o jej rzekomej szkodliwości. Czy są prawdziwe? Sprawdź, co daje picie kawy i jak zaparzyć swój ulubiony napój, aby wydobyć cały jego smak oraz aromat!
Czytaj więcej
Jajka faszerowane łososiem – jak je zrobić?

Jajka faszerowane to jedna z potraw, które najczęściej pojawiają się na wielkanocnym stole. Pięknie się prezentują, a ich przygotowanie nie zabiera zbyt wiele czasu. Ty również chciałbyś zaskoczyć bliskich takim przysmakiem? Przygotuj więc jajka faszerowane łososiem wędzonym – prostą, a zarazem bardzo efektowną przekąskę!

Czytaj więcej
Jajka faszerowane pieczarkami – prosty i pyszny przepis!
Jajka faszerowane z pieczarkami to prosta w przygotowaniu przekąska, która bardzo efektownie prezentuje się na stole. Możesz przygotować ją w wersji na zimno albo podsmażyć i podać na ciepło. Poznaj podstawowe przepisy i wykorzystaj je zarówno na wielkanocnym stole, jak i później, podczas urodzin czy Sylwestra!
Czytaj więcej
pixel