


Steki z grilla to klasyczne danie serwowane w najlepszych restauracjach na świecie. Możesz jednak cieszyć się nim również we własnym ogrodzie! Aby przygotować je tak, jak prawdziwi kulinarni mistrzowie, zwróć uwagę na najdrobniejsze szczegóły. O wiele większe znaczenie niż sam sposób grillowania będzie miało to, jakie mięso dobierzesz oraz jak je przyprawisz.


Mąka pszenna przez dziesięciolecia była niekwestionowaną królową każdej polskiej kuchni. Od kilku lat jej popularność drastycznie spada – mąka pszenna uważana jest wręcz za niezdrową. Czy na pewno tak jest? Co warto wiedzieć na temat mąki pszennej i kiedy po nią sięgać?



Jajka faszerowane to jedna z potraw, które najczęściej pojawiają się na wielkanocnym stole. Pięknie się prezentują, a ich przygotowanie nie zabiera zbyt wiele czasu. Ty również chciałbyś zaskoczyć bliskich takim przysmakiem? Przygotuj więc jajka faszerowane łososiem wędzonym – prostą, a zarazem bardzo efektowną przekąskę!


