Chrupiący tost z masłem wyjęty prosto z tostera to pomysł na szybki i smaczny dodatek do śniadania. Jeśli nie masz w domu tego urządzenia, koniecznie musisz spróbować zrobić tę przekąskę na patelni. W jaki sposób przygotować pyszne, kruche tosty z patelni? Poznaj nasze smakowite przepisy!
Chrupiące ciasto drożdżowe, aromatyczny sos pomidorowy i ciągnący się ser – z tego powstaje pizza, czyli sycące danie pochodzące z Włoch. Tradycyjnie wypieka się ją piecu kamiennym opalanym drewnem, ale w domowych warunkach da się ją zrobić w piekarniku. Co zrobić, jeśli piekarnika w domu brak, a naszła Cię ochota na pizzę? Ten problem da się rozwiązać, przygotowując pizzę na patelni. Jak to zrobić? Dowiesz się tego z dalszej części artykułu.
Łosoś to bez zwątpienia jedna z najbardziej lubianych i smacznych ryb, występujących głównie w wodach Oceanu Atlantyckiego, ale spotkać ją można również w Bałtyku. Mięso ryby charakteryzuje się lekko różową barwą i pełnym smakiem, a wysoka kondensacja kwasów tłuszczowych Omega-3 czyni ją niezwykle zdrową i pożądaną w diecie. Łososia jada się na surowo, w wersji uwędzonej, gotowanej, a także smażonej. W jaki sposób usmażyć łososia tak, aby uniknąć jego przesuszenia? Cennych wskazówek szukaj w naszym artykule.
Jajecznica to niezwykle pożywna potrawa, idealna na rodzinne śniadanie. Jest szybka w przygotowaniu, a możliwości jej modyfikacji są praktycznie nieograniczone. W jaki sposób przyrządzić pyszną jajecznicę i czego potrzebujesz do jej przyrządzenia? Wszystkie odpowiedzi i porady znajdziesz w naszym artykule.
W okresie jesienno-zimowym pogoda za oknem pozostawia wiele do życzenia. Niska temperatura, opady deszczu lub śniegu, a do tego zimny, porywisty wiatr sprawiają, że nawet podczas kilku minut spędzonych na zewnątrz organizm potrafi się wychłodzić. Dlatego po powrocie do domu warto przygotować sobie pyszną herbatkę, która rozgrzeje nas od środka i sprawi, że nieprzyjemne ciarki czy drgawki od razu miną.
Grzanki na patelni to doskonały pomysł na kolację na ciepło, lekki obiad lub niedzielne śniadanie. Co więcej, grzanki z chleba na patelni mogą być świetnym dodatkiem do zup. Jak zrobić grzanki na patelni? Przedstawiamy cztery pyszne wersje tego dania!
Świeży szpinak na patelni – dla jednych zmora dzieciństwa, dla innych – ulubiony dodatek do obiadów czy kolacji na ciepło. Jak przyrządzić świeży szpinak na patelni, aby smakował każdemu? Sprawdzamy!
Ciasto dyniowe to obowiązkowy przepis na jesień. Swoim smakiem umili Ci jesienne wieczory, a jego zapach sprawi, że szybko pokochasz tę – dla wielu trudną – porę roku! Placek z dyni zastąpi Ci nudne podwieczorki, będzie zaskakującym deserem, który pokochają i dorośli, i dzieci. Wykorzystaj w pełni smak i właściwości dyni – poznaj 3 przepisy na placek z dyni!
Krem z dyni to idealne danie na jesień – wykorzystuje smak sezonowego warzywa, rozgrzewa i cudownie wygląda! Jak sprawić, by zupa krem z dyni zachwycała smakiem i nie była nijaka?
Marynowane grzyby: prawdziwki, maślaki, podgrzybki, a może kurki? Przedstawiamy 4 marynaty grzybowe!
Sezon na grzyby trwa. Podgrzybki, zajączki, maślaki, borowiki. Dla każdego coś pysznego. Dla osób kochających grzyby, to mały raj i najlepszy czas na przetwory. Bo w końcu czy jest coś smaczniejszego, niż domowe grzyby marynowane do obiadu? Grzybki marynowane, to też świetny pomysł na przyjęcie, można je podać same lub jako jeden ze składników sałatek czy koreczków. Dlatego warto już dziś wziąć się za przygotowanie domowych przetworów z grzybów i cieszyć się ich smakiem przez okrągły rok.