Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Przepisy

Suszenie malin – jak je przeprowadzić?
To ostatnia chwila, by chwycić tegoroczne maliny i cieszyć się ich smakiem bądź też przygotować z nich coś wyjątkowego na zimę. I nie mówimy tutaj tylko o dżemach czy sosach, ale również o suszonych malinach, które są niezwykle pyszne i wartościowe. Możesz dodać je do ciasta, na przykład drożdżowego, domowego musli czy też zrobić z nich herbatę. Stanowczo warto!
Czytaj więcej
Zupa dyniowa – najlepszy jesienny przepis
Zupa dyniowa to obowiązkowy element jesiennego menu. Jest sycąca, aromatyczna, rozgrzewająca i ma piękny, głęboki kolor! Pamiętaj, że sezon na dynię trwa od września do listopada – wykorzystaj go i choć raz ugotuj pyszną zupę z dyni. W dzisiejszym artykule pokażemy Ci przepisy, które wyjdą każdemu!
Czytaj więcej
Drożdżówki ze śliwkami – aromatyczny sezonowy wypiek
Drożdżówki ze śliwkami to jedna z najpyszniejszych wersji tej przekąski. Śliwki sprawiają, że ciasto drożdżowe zachowuje wilgoć, jest miękkie i słodkie. Sezon na śliwki trwa dość długo – od lipca do października. Warto więc go wykorzystać jak najpełniej i upiec pyszne drożdżówki ze śliwkami, najlepiej z dodatkiem kruszonki. Ich smak i zapach przypomną Ci najfajniejsze czasy dzieciństwa, odwiedziny u babci lub najlepszy moment w szkole – przerwę na drugie śniadanie!
Czytaj więcej
Drożdżówki z serem – klasyczny przepis
Drożdżówki z serem to smak dzieciństwa. Dla jednych kojarzą się z wizytami u babci, dla innych – ze szkolnymi czasami i drugim śniadaniem, dzięki któremu przerwa między lekcjami mijała szybko i słodko. Jak zrobić drożdżówki z serem?
Czytaj więcej
Drożdżówki z jabłkami - sprawdź nasz przepis
Domowa, świeża, pachnąca drożdżówka to idealny dodatek do porannej kawy. Ciasto na drożdżówki nie potrzebuje wiele czasu do wyrastania, a jego wyrabianie jest łatwe i przyjemne. Drożdżówka w połączeniu z owocami to duet idealny. Sprawdź, jak przygotować domowe drożdżówki z jabłkami w kilka chwil!
Czytaj więcej
Ciasteczka dyniowe – jak je zrobić? 5 pomysłów
Jesienne długie wieczory najprzyjemniej spędzamy pod kocem, oglądając ulubione filmy i seriale z kubkiem herbaty w ręku i małym co nieco. Dziś mamy dla Ciebie aż 5 pomysłów, czym słodkim i zdrowym urozmaicić ten czas. A że jesień to sezon na dynię… Ciasteczka dyniowe to naszym zdaniem idealna przekąska, która nigdy się nie nudzi. Poznaj 5 prostych przepisów na ciasteczka dyniowe!
Czytaj więcej
Wegańska szakszuka - jak ją przygotować?
Szakszuka z założenia jest daniem wegetariańskim. Znajdują się w niej jajka, które w diecie roślinnej są nieakceptowalne. Z czego zatem powinna składać się wegańska szakszuka, by była smaczna, ale także pożywna i zawierała niezbędną porcję białka?
Czytaj więcej
Szakszuka – 4 przepisy na idealne śniadanie
Szakszuka do śniadania doskonałe – pełne smaku, witamina, białko. Pożywne i naprawdę smaczne. Nic więc więc, że tak wiele osób z szacunkiem dla siebie. I na wiele różnych sposobów. Jak zrobić szakszukę? Oto kilka naszych pomysłów.
Czytaj więcej
Przepis na drożdżówki z budyniem – zobacz, jak je przygotować
Drożdżówka zwykle kojarzy nam się z pysznym ciastem, które wypiekane jest najchętniej latem. Jednak z ciasta drożdżowego – tego słodkiego – zrobić można zrobić deserów. Zmniejszyłam mniejsze niż duża drożdżówka. Na przykład drożdżówki z budyniem. W sam raz szkoły, pracy, czy na przekąskę w trakcie dnia. Jak je zrobić? Oto nasze pomysły.
Czytaj więcej
pixel