Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Przepisy

Śledzie w occie – szybka i smakowita przekąska
Śledzie w occie to mniej popularny i rzadziej wybierany sposób przygotowania ryb niż np. podawanie ich w zalewie na bazie oleju. Warto jednak wypróbować również ten przepis – odpowiednio skomponowana marynata do śledzi w occie delikatnie wyostrzy i ciekawie podkreśli ich smak.
Czytaj więcej
Śledzie w śmietanie – pomysł na doskonałą kolację lub... smaczny obiad!
Śledzie w śmietanie to pyszna potrawa, którą przygotujesz w zaledwie kilka minut. Jest sycąca, a jej smak polubią nawet dzieci. Co więcej, śledzie w śmietanie udadzą Ci się zawsze – z ich przyrządzeniem poradzi sobie również osoba stawiająca dopiero w kuchni pierwsze kroki. Czy wobec tego to danie ma jakieś wady? Tak – zdecydowanie za szybko znika ze stołu!
Czytaj więcej
Napar z tymianku – szybka pomoc w codziennych dolegliwościach
Czy wiesz, że skuteczny środek na ból gardła, kaszel, a nawet problemy trawienne znajdziesz we własnej kuchni? Wystarczy, że sięgniesz po suszony tymianek i przygotujesz z niego napar! W medycynie naturalnej tymianek powszechnie stosowano już w średniowieczu. Dziś warto odświeżyć nieco zapomniane przepisy i na nowo odkryć tę wyjątkową roślinę – nie tylko jako przyprawę!
Czytaj więcej
Napar z goździków – naturalny środek przeciwbólowy
Suszone goździki, z uwagi na ich walory smakowe i zapachowe, najczęściej w kuchni wykorzystywane są po prostu jako dodatki do potraw. Warto wiedzieć jednak także, że goździki wykazują silne działanie antybakteryjne oraz przeciwbólowe. Od dziś więc nie ograniczaj się tylko do dodawania ich do mięs i wypieków – kiedy trzeba zalej je wrzątkiem i przygotuj sobie aromatyczny napar z goździków!
Czytaj więcej
pixel