Zupa z soczewicy to idealny pomysł na lekki, a zarazem bardzo zdrowy i sycący obiad. Soczewica zawiera spore ilości błonnika i białka, jest też źródłem cennych witamin i minerałów. Jeśli więc nigdy nie próbowałeś takiej zupy, najwyższa pora to zmienić! Poznaj przepis na najlepszą zupę z soczewicy!
Tradycyjna zupa ogórkowa, przyrządzona na domowym bulionie, to dla wielu smak dzieciństwa. Nic nie może się z nim równać! Chciałbyś cieszyć się tym daniem również w swojej kuchni? Pomożemy! Sprawdź, jak przyrządzić wyśmienitą zupę ogórkową i jak pysznie odmienić jej klasyczną wersję.
Zupa fasolowa to smaczne i sycące danie jednogarnkowe, które idealnie sprawdza się jako obiad albo kolacja. Wiele osób szczególnie docenia jego smak w trakcie chłodniejszych, jesiennych i zimowych miesięcy. Ty również chciałbyś serwować fasolową, ale nie jesteś pewien, jaki przepis wybrać? Zaraz wszystko stanie się jasne!
Zupa szczawiowa kilkadziesiąt lat temu królowała latem na polskich stołach. Dziś, nieco zapomniana, w domach pojawia się bardzo rzadko. Wielu osobom kojarzy się bowiem z daniem kwaśnym, a co za tym idzie, niezbyt smacznym. Warto jednak zmienić nastawienie i wypróbować sprawdzony przepis na zupę szczawiową. Efekt mile Cię zaskoczy!
Sycące danie jednogarnkowe, które rozgrzeje Cię, gdy na dworze zrobiło się chłodniej? Wypróbuj zupę meksykańską! Jest pożywna, pysznie smakuje, a do tego nie wymaga specjalnych kulinarnych umiejętności. Sam też zdecydujesz, czy Twoja zupa ma być pikantna, czy wolisz jednak jej łagodną wersję.
Znasz kogoś, kto nie przepada za zupą pomidorową? My także nie! Wiemy również, że zupa pomidorowa bywa przyrządzana na wiele różnych sposobów – nie tylko jako metoda na wykorzystanie resztek niedzielnego rosołu. Jeśli więc do tej pory zawsze przyrządzałeś ją w dokładnie ten sam sposób, sprawdź nasze porady, zainspiruj się i przeprowadź udane kuchenne eksperymenty!
Jesień to nie tylko bogactwo pysznych, dojrzałych warzyw, ale również grzybów! To właśnie teraz w lasach (ale też w wielu sklepach) znajdziesz kurki, prawdziwki i podgrzybki. Co z nich przyrządzić? Choćby zupę grzybową! Takie danie jest bardzo aromatyczne i sycące. A jego smak zachwyca nawet największych niejadków!