Zupa fasolowa to smaczne i sycące danie jednogarnkowe, które idealnie sprawdza się jako obiad albo kolacja. Wiele osób szczególnie docenia jego smak w trakcie chłodniejszych, jesiennych i zimowych miesięcy. Ty również chciałbyś serwować fasolową, ale nie jesteś pewien, jaki przepis wybrać? Zaraz wszystko stanie się jasne!
Zupa szczawiowa kilkadziesiąt lat temu królowała latem na polskich stołach. Dziś, nieco zapomniana, w domach pojawia się bardzo rzadko. Wielu osobom kojarzy się bowiem z daniem kwaśnym, a co za tym idzie, niezbyt smacznym. Warto jednak zmienić nastawienie i wypróbować sprawdzony przepis na zupę szczawiową. Efekt mile Cię zaskoczy!
Sycące danie jednogarnkowe, które rozgrzeje Cię, gdy na dworze zrobiło się chłodniej? Wypróbuj zupę meksykańską! Jest pożywna, pysznie smakuje, a do tego nie wymaga specjalnych kulinarnych umiejętności. Sam też zdecydujesz, czy Twoja zupa ma być pikantna, czy wolisz jednak jej łagodną wersję.
Znasz kogoś, kto nie przepada za zupą pomidorową? My także nie! Wiemy również, że zupa pomidorowa bywa przyrządzana na wiele różnych sposobów – nie tylko jako metoda na wykorzystanie resztek niedzielnego rosołu. Jeśli więc do tej pory zawsze przyrządzałeś ją w dokładnie ten sam sposób, sprawdź nasze porady, zainspiruj się i przeprowadź udane kuchenne eksperymenty!
Jesień to nie tylko bogactwo pysznych, dojrzałych warzyw, ale również grzybów! To właśnie teraz w lasach (ale też w wielu sklepach) znajdziesz kurki, prawdziwki i podgrzybki. Co z nich przyrządzić? Choćby zupę grzybową! Takie danie jest bardzo aromatyczne i sycące. A jego smak zachwyca nawet największych niejadków!
Zupa gulaszowa to tradycyjne danie kuchni węgierskiej. Jest sycąca, bardzo aromatyczna i rozgrzewająca. Brzmi pysznie? W takim razie koniecznie powinieneś jej spróbować! Nie musisz jednak czekać do urlopowego wyjazdu – pyszną, tradycyjną zupę gulaszową przyrządzisz także we własne kuchni!
Lato i jesień obfitują w świeże, soczyste owoce i warzywa! Chciałbyś sprawić, by ich pyszny smak i aromat pozostały z Tobą na dłużej? Przygotuj soki! W zimowe wieczory przypomną Ci o ciepłych, słonecznych dniach. Ich przyrządzenie jest bardzo proste – pod warunkiem że wybierzesz odpowiedni dla Twoich potrzeb sokownik!
Langosz to dobrze znany, podawany przy wielu okazjach specjał kuchni węgierskiej. Chciałbyś spróbować tego wyjątkowego placka? Wcale nie musisz jechać nad Balaton! Wyjmij z lodówki kilka popularnych produktów i spróbuj, jak smakuje langosz podany w najlepszej restauracji – Twoim domu!