![Picie kawy – co musisz o niej wiedzieć?](/data/include/img/news/1680244285.jpg)
![Picie kawy – co musisz o niej wiedzieć?](/data/include/img/news/1680244285.jpg)
![Jajka faszerowane łososiem – jak je zrobić?](/data/include/img/news/1680071632.jpg)
Jajka faszerowane to jedna z potraw, które najczęściej pojawiają się na wielkanocnym stole. Pięknie się prezentują, a ich przygotowanie nie zabiera zbyt wiele czasu. Ty również chciałbyś zaskoczyć bliskich takim przysmakiem? Przygotuj więc jajka faszerowane łososiem wędzonym – prostą, a zarazem bardzo efektowną przekąskę!
![Jajka faszerowane pieczarkami – prosty i pyszny przepis!](/data/include/img/news/1679899670.jpg)
![Biała kiełbasa pieczona – idealna na Wielkanoc!](/data/include/img/news/1679643510.jpg)
![Jak zrobić białą kiełbasę?](/data/include/img/news/1679401258.jpg)
![Typy mąki – co musisz o nich wiedzieć?](/data/include/img/news/1679299859.jpg)
Czy podczas zakupów zwracasz uwagę na typ wybieranej mąki? Wbrew pozorom ma on spore znaczenie! Im wyższa liczba na opakowaniu, tym więcej wartości odżywczych w mące. Co więcej, w przypadku niektórych wypieków (np. chlebów lub pizzy), typy mąki wyraźnie przekładają się na ostateczną jakość gotowego wyrobu.
![1 łyżeczka – ile to gram?](/data/include/img/news/1679039315.jpg)
![Ile to 3/4 szklanki? Podpowiadamy!](/data/include/img/news/1678864716.jpg)
Chcesz upiec ciasto, ale nie masz wagi kuchennej? Nic nie szkodzi! Wystarczy, że zastosujesz tzw. przelicznik szklanek i sprawdzisz, ile to jest 250 g mąki, a ile 100 g cukru w szklankach. Następnie odmierzysz wskazane ilości produktów i gotowe! Zanim jednak zabierzesz się do pracy, właściwie wybierz… szklankę.
![Indyk gotowany czy smażony?](/data/include/img/news/1678694277.jpg)
Nie od dziś wiadomo, że dania gotowane są bardziej dietetyczne niż smażone – mają mniej kalorii i są lekkostrawne. Kiedy jednak przychodzi do przyrządzania obiadu, wcale nie tak łatwo podjąć ostateczną decyzję, jak podać np. drób: lepszy będzie indyk gotowany czy smażony? A może wcale nie ma to aż tak dużego znaczenia?
![Jak gotować warzywa na sałatkę?](/data/include/img/news/1678433339.jpg)
Sałatka jarzynowa to bez wątpienia królowa sałatek! Trudno wyobrazić sobie rodzinne imprezy albo święta bez niej na stole! Chcesz przygotować idealną wersję? Najważniejsze jest to, jakich składników użyjesz i w jaki sposób przygotujesz warzywa na sałatkę. Ile gotować każde z nich i czy włożyć je do jednego garnka? Solić i obierać przed czy po ugotowaniu? Oto najważniejsze zasady!