Szakszuka z założenia jest daniem wegetariańskim. Znajdują się w niej jajka, które w diecie roślinnej są nieakceptowalne. Z czego zatem powinna składać się wegańska szakszuka, by była smaczna, ale także pożywna i zawierała niezbędną porcję białka?
Szakszuka do śniadania doskonałe – pełne smaku, witamina, białko. Pożywne i naprawdę smaczne. Nic więc więc, że tak wiele osób z szacunkiem dla siebie. I na wiele różnych sposobów. Jak zrobić szakszukę? Oto kilka naszych pomysłów.
Drożdżówka zwykle kojarzy nam się z pysznym ciastem, które wypiekane jest najchętniej latem. Jednak z ciasta drożdżowego – tego słodkiego – zrobić można zrobić deserów. Zmniejszyłam mniejsze niż duża drożdżówka. Na przykład drożdżówki z budyniem. W sam raz szkoły, pracy, czy na przekąskę w trakcie dnia. Jak je zrobić? Oto nasze pomysły.
Może i ciasto drożdżowe z jagodami kojarzy się przede wszystkim z latem, jednak ten pyszny deser można zrobić niezależnie od pory roku. Wystarczy kilka składników i oczywiście jagody – także mrożone – by przygotować pyszne ciasto, dzięki któremu przypomnisz sobie słoneczne lato.
Drożdżówka to jedno z tych ciast, które można przyrządzać na naprawdę wiele sposobów. Wystarczy tylko odrobina inwencji twórczej, czas i kilka składników. Jak przygotować ciasto drożdżowe z serem? Oto nasz pomysł
Sezon na truskawki niestety powoli się kończy. Na szczęście jednak mamy swoje zapasy w postaci mrożonek, dżemów czy innych zapraw. Dzięki nim pyszne ciasto drożdżowe z truskawkami można zrobić niezależnie od pory roku. Jak? Oto nasze pomysły.
Ciasto drożdżowe bardzo często kojarzy się z czymś trudnym, czasochłonnym, wymagającym dużego nakładu pracy. Dzisiaj chcemy udowodnić Ci, że jest inaczej. Drożdżówki dla leniwych także istnieją!
Zbliża się jesień, a wraz z nią wysyp jabłek. Te owoce sprawdzą się nie tylko w musach i owsiankach, ale również w deserach, które każdy będzie zajadać z ogromną ochotą. Mowa oczywiście o drożdżówce! Oto kilka pomysłów na ciasto drożdżowe z jabłkami.
Przygotowujesz ciasto drożdżowe latem? W takim razie koniecznie zrób je z rabarbarem! Ten niewielki dodatek jest w stanie całkowicie przemienić klasyczny deser w prawdziwy hit. Aby zrobić to ciasto, nie potrzebujesz wielu składników. Wystarczy trochę czasu i cierpliwości.
Ciasto drożdżowe z kruszonką to jeden z najbardziej letnich deserów. Jest pyszny, puszysty, słodki, prosty do zrobienia i, co najważniejsze, kojarzy się ze smakiem dzieciństwa. Aż chce się w nim zatopić zęby. Jak zrobić drożdżówkę z kruszonką? To nic trudnego. Wystarczy tylko kilka składników, akcesoriów i odrobina czasu.