Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Blog

Kiszona papryka – jak zrobić?

Kiszona papryka to ciekawa odmiana dla każdego, komu przejadły się już tradycyjne kiszone ogórki czy kapusta. Jeśli więc jesteś miłośnikiem kiszonek, a do tego lubisz kulinarne eksperymenty, wypróbuj i ten przepis. Istnieje spora szansa, że kiszona papryka zagości w Twoim domu już na stałe!

Czytaj więcej
Kiszona marchewka – jak zrobić?

Czy kiszonki mogą być delikatne w smaku, a nawet lekko słodkie? Jeśli do tej pory jadałeś tylko kiszone ogórki albo kapustę, zapewne sądzisz, że nie. Szybko jednak zmienisz zdanie, gdy spróbujesz kiszonej marchewki! To zupełnie inny rodzaj kiszonki – polubią ją nawet Twoje dzieci! Nie zwlekaj więc i wypróbuj przepis na wyjątkowe przetwory: słoiki kiszonej marchewki.

Czytaj więcej
Kiszona rzodkiewka – jak zrobić?

Wiosenne kiszonki? Dlaczego nie! Jeśli po zimie nie masz już ochoty na kapustę i ogórki, ale wciąż chcesz w łatwy sposób wspierać swoją odporność, idealnie sprawdzą się kiszone rzodkiewki! Sprawdź, jak je przyrządzić.

Czytaj więcej
Kiszona cukinia – jak zrobić?

Kiszona cukinia to dobry wybór dla wszystkich, którzy uważają, że smak kiszonej kapusty lub ogórków jest zbyt intensywny. Ukiszona cukinia ma wszystkie zdrowotne właściwości innych kiszonek – pozostaje jednak od nich o wiele łagodniejsza dla podniebienia. Jej przyrządzenie nie zabierze Ci przy tym więcej czasu niż przygotowanie tradycyjnych ogórków kiszonych!

Czytaj więcej
Kiszonki – 5 nieoczywistych propozycji!

O tym, że warto jeść kiszonki wiedzą niemal wszyscy. Nie każdy jednak sięga po nie wystarczająco często. Dlaczego? Nie wszystkim kiszone warzywa smakują. Wiele osób szybko też nudzi podjadanie ogórków i kapusty. Można jednak inaczej! Spróbuj ukisić zupełnie inne warzywa (a nawet owoce!) i znajdź te, które Ci zasmakują!

Czytaj więcej
Kiszenie ogórków – jak zrobić?

Jeszcze kilkanaście lat temu trudno było wyobrazić sobie dom, w którym późnym latem i jesienią nie kisiłoby się ogórków! Dziś domowe kiszonki coraz częściej zastępowane są produktami ze sklepu. Warto jednak wrócić do podstaw! Ogórki przyrządzone w domu będą o wiele smaczniejsze, a znajdujące się w nich witaminy i minerały pomogą Ci cieszyć się zdrowiem przez całą zimę!

Czytaj więcej
Kiszenie kapusty – jak zrobić?

Kiszona kapusta to prawdziwa bomba witamin i innych cennych składników odżywczych! Jaka będzie najlepsza? Oczywiście ta samodzielnie przygotowana w domu w tradycyjny sposób. Jeśli nigdy do tej pory nie przyrządzałeś kiszonej kapusty, sprawdź najważniejsze zasady, a potem zabierz się do pracy! Efekty bardzo szybko przerosną Twoje oczekiwania!

Czytaj więcej
Jak zrobić makaron Udon?

Kitsune-udon to jedno z najsłynniejszych dań kuchni japońskiej. Jego wykonanie nie byłoby możliwe bez makaronu Udon. Makaron ten wykorzystasz jednak nie tylko do przygotowania znanej japońskiej zupy – z jego pomocą wyczarujesz o wiele więcej pysznych dań. Odmienisz nim też smak tradycyjnych potraw!

Czytaj więcej
Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy to idealny pomysł na lekki, a zarazem bardzo zdrowy i sycący obiad. Soczewica zawiera spore ilości błonnika i białka, jest też źródłem cennych witamin i minerałów. Jeśli więc nigdy nie próbowałeś takiej zupy, najwyższa pora to zmienić! Poznaj przepis na najlepszą zupę z soczewicy!

Czytaj więcej
Zupa ogórkowa – jak zrobić najlepszą?

Tradycyjna zupa ogórkowa, przyrządzona na domowym bulionie, to dla wielu smak dzieciństwa. Nic nie może się z nim równać! Chciałbyś cieszyć się tym daniem również w swojej kuchni? Pomożemy! Sprawdź, jak przyrządzić wyśmienitą zupę ogórkową i jak pysznie odmienić jej klasyczną wersję.

Czytaj więcej
pixel