Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Blog

Garnek na ognisko – który się sprawdzi?

Bogracz, bigos albo pieczonki z ogniska to dania, które smakiem zawsze zachwycają gości letnich przyjęć w ogrodzie. Chciałbyś przyrządzać je także u siebie? A może planujesz wyjazd na pole namiotowe i samodzielne gotowanie? W obydwu przypadkach warto zaopatrzyć się w garnek do gotowania na ognisku! Właściwie dobrany do potrzeb odmieni każde przyjęcie, wyjazd i – krótko mówiąc – Twoją kuchnię!

Czytaj więcej
Garnek rzymski – co to takiego?

Garnek rzymski to gliniane naczynie, które ułatwia przygotowywanie zdrowych, a jednocześnie pysznych potraw. Jeśli do tej pory Twoja pieczeń nigdy nie była dostatecznie soczysta, kurczak kruchy, a domowy chleb – odpowiednio wysoki, wypróbuj właśnie garnek rzymski! Efekty zachęcą Cię do dalszych eksperymentów z tym niesamowitym, choć nieco zapomnianym naczyniem.

Czytaj więcej
Chłopski garnek – jak przygotować tę potrawę?

Chłopski garnek to danie jednogarnkowe, którego przygotowanie nie zajmie Ci zbyt dużo czasu. Potrawa jest przy tym bardzo sycąca i po prostu pyszna. Na pewno pokochają ją wszyscy Twoi domownicy! Co więcej, jeśli tylko lekko zmodyfikujesz podstawowy przepis, możesz uzyskać zbilansowany, zdrowy posiłek, odpowiedni nawet dla osób na diecie redukcyjnej.

Czytaj więcej
Patelnie wok – co musisz o nich wiedzieć?
Znacznie upraszczając, można powiedzieć, że wok to rodzaj głębokiej patelni, która zdecydowanie ułatwia właściwe przyrządzanie dań kuchni chińskiej. Chcesz wypróbować tego typu naczynie? Zanim udasz się do sklepu, dowiedz się, jakie są rodzaje woków i wybierz najlepszy dla swoich potrzeb!
Czytaj więcej
Gofry na patelni – jak zrobić?
Masz ochotę na pyszne gofry, ale nie masz gofrownicy? W takim razie użyj patelni! Na niej również przygotujesz lubianą nie tylko przez dzieci słodką przekąskę – i to bardzo szybko. Wystarczy sprawdzony przepis i odpowiednia patelnia.
Czytaj więcej
Ciasto z patelni – jak je przygotować?

Czy wiesz, że aby cieszyć się smakiem domowego ciasta wcale nie musisz włączać piekarnika? Wystarczy, że wypróbujesz jeden z wielu przepisów na ciasto z patelni! Sprawdź nasze pomysły na łatwe do wykonania wypieki, które zawsze się udają.

Czytaj więcej
Makaron smażony po chińsku – szybki i smaczny obiad!

Makaron smażony po chińsku jest świetnym pomysłem na obiad w dni, kiedy nie masz czasu lub ochoty na dłuższe gotowanie. To sycące i pyszne danie przygotujesz bardzo szybko. A do tego możesz je dowolnie urozmaicać i podawać w wielu różnych wariantach. Wypróbuj nasze pomysły, a potem dowolnie je modyfikuj!

Czytaj więcej
Krewetki z patelni – jak je przyrządzić?

Nie masz pomysłu na szybką i pyszną kolację albo wykwintne danie, które podasz podczas randki z ukochaną osobą? W obydwu przypadkach warto postawić na krewetki z patelni! Przyrządzisz je szybko i bez żadnego problemu – gotowy posiłek będzie sprawiał przy tym wrażenie zamówionego w drogiej restauracji!

Czytaj więcej
Smażone ziemniaki – jak przygotować idealne?
Obok pieczonych, smażone ziemniaki to jeden z najsmaczniejszych dodatków do obiadów. Ale nie tylko! Smażone ziemniaczki świetnie smakują również podane samodzielnie, jako przekąska albo sycąca kolacja. Jak przygotować je, by były idealnie chrupiące? Z naszymi radami na pewno Ci się uda!
Czytaj więcej
pixel