Co podać jako przekąskę podczas przyjęcia, jako podwieczorek w rodzinnym gronie, smakołyk do kawy albo pyszne, eleganckie śniadanie? W każdej z tych sytuacji sprawdzą się domowe rogaliki! Przygotuj ulubiony typ ciasta,
Rogaliki z czekoladą to prawdziwa gratka dla każdego łasucha! Świetnie sprawdzą się przy każdej okazji: na urodzinowym przyjęciu, podczas zabawy sylwestrowej albo leniwej niedzieli w gronie rodziny. Nie wiesz, jak je przygotować? W takim razie zainspiruj się naszymi pomysłami! A potem odważ się i działaj w kuchni – efekty na pewno będą fantastyczne!
Lekkie, chrupiące rogaliki z ciasta francuskiego to pomysł na idealny wręcz podwieczorek! Ich przygotowanie zajmie Ci dokładnie tyle czasu, ile możesz poświęcić – to od Ciebie zależy, czy samodzielnie przyrządzisz ciasto francuskie, czy sięgniesz po gotowy płat. Z naszymi poradami w obu przypadkach będzie pysznie!
Rogaliki drożdżowe to pyszna przekąska, którą pokochają wszyscy miłośnicy słodkości. Możesz przygotować je w wielu wersjach – wystarczy, że do sprawdzonego przepisu na ciasto drożdżowe będziesz dodawał różne nadzienia. Wypróbuj więc nasz przepis na ciasto – a potem daj się ponieść wyobraźni i testuj dowolne połączenia smaków!
Pyszne rogale z wyjątkowym nadzieniem z białego maku, których nie da się pomylić z żadnym innym wypiekiem… To zdecydowanie rogale świętomarcińskie! Oryginalnych spróbujesz w okolicach Poznania w listopadzie. Jeśli jednak od stolicy Wielkopolski dzieli Cię wiele kilometrów, nic straconego! Rogale świętomarcińskie możesz przyrządzić także w swoim domu.
Chcesz zorganizować niezapomnianą imprezę halloweenową i świetnie bawić się wraz z dziećmi i przyjaciółmi? W takim razie nie zapomnij o przygotowaniu pysznego jedzenia! Ustawione na stole, ciekawie udekorowane przekąski od razu wprawią domowników i zaproszonych gości w strasznie dobry humor!
Przed Tobą pierwsze grzybobranie? Zanim wyruszysz z koszykiem na leśne ścieżki, poznaj najważniejsze zasady zbierania grzybów. Dzięki temu wrócisz z koszem pełnym tylko jadalnych grzybów. Uchronisz się też przed ukąszeniami owadów i… ewentualnym mandatem!
Smardze to jedne z najwcześniej pojawiających się w lasach grzybów – pierwsze okazy zbierzesz już wiosną! Wyróżniają je charakterystyczne owocniki oraz korzenny aromat. Zainteresowały Cię? W takim razie sprawdź, jak wykorzystać smardze w kuchni!
Kiszone śledzie to szwedzki sposób na wytrawną przekąskę dla amatorów mocnych smaków i intensywnych aromatów! Być może jeszcze nigdy ich nie próbowałeś. Jeśli jednak nie należysz do osób, które obawiają się kulinarnych eksperymentów, mamy dla Ciebie prawdziwą gratkę – przepis na oryginalne kiszone śledzie. Sprawdź, jak smakują!