Jak zrobić stek na patelni? To prawdziwa sztuka! Pyszny stek wołowy z patelni musi być wykonany z najwyższej jakości mięsa, smażony na odpowiedniej patelni, tłuszczu, przez odpowiednią ilość czasu. W dzisiejszym artykule podpowiemy Ci, jak usmażyć stek wołowy na patelni. Poznasz praktyczne porady, a także przepis krok po kroku. Podamy Ci również przepis na stek cielęcy z patelni – mniej kaloryczny i delikatniejszy w smaku.
Chleb w jajku to przepis na pyszne śniadanie, szybką przekąskę w ciągu dnia lub ciepłą kolację. W dzisiejszym artykule podpowiemy Ci, jak zrobić chleb w jajku na patelni w wersji klasycznej oraz z serem i szynką, a także jak w łatwy sposób przygotować chleb w jajku z piekarnika.
Boczniaki z patelni to prosty pomysł na obiad, który zachwyci aromatem i smakiem. Boczniaki to grzyby smaczne, aromatyczne oraz zdrowe. Zawierają w sobie bogactwo witamin, sporo białka oraz minerałów. Dlatego boczniaki z patelni z warzywami lub prostsza wersja boczniaków z patelni z czosnkiem to dania, które cieszą się ogromną popularnością, nie tylko wśród wegetarian. Warto jednak pamiętać, że odpowiednio przyrządzone boczniaki z patelni z powodzeniem zastępują mięso. Zanim zdradzimy Ci dwa sprawdzone przepisy, poznaj podstawy i przeczytaj, jak smażyć boczniaki z patelni.
Pstrąg jest jedną z najpopularniejszych ryb spożywanych przez Polaków. Jeśli też lubisz jej smak i chcesz dowiedzieć się, jak przygotować pstrąga na patelni – czytaj dalej!