Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Blog

Ciasto z patelni – jak je przygotować?

Czy wiesz, że aby cieszyć się smakiem domowego ciasta wcale nie musisz włączać piekarnika? Wystarczy, że wypróbujesz jeden z wielu przepisów na ciasto z patelni! Sprawdź nasze pomysły na łatwe do wykonania wypieki, które zawsze się udają.

Czytaj więcej
Makaron smażony po chińsku – szybki i smaczny obiad!

Makaron smażony po chińsku jest świetnym pomysłem na obiad w dni, kiedy nie masz czasu lub ochoty na dłuższe gotowanie. To sycące i pyszne danie przygotujesz bardzo szybko. A do tego możesz je dowolnie urozmaicać i podawać w wielu różnych wariantach. Wypróbuj nasze pomysły, a potem dowolnie je modyfikuj!

Czytaj więcej
Krewetki z patelni – jak je przyrządzić?

Nie masz pomysłu na szybką i pyszną kolację albo wykwintne danie, które podasz podczas randki z ukochaną osobą? W obydwu przypadkach warto postawić na krewetki z patelni! Przyrządzisz je szybko i bez żadnego problemu – gotowy posiłek będzie sprawiał przy tym wrażenie zamówionego w drogiej restauracji!

Czytaj więcej
Smażone ziemniaki – jak przygotować idealne?
Obok pieczonych, smażone ziemniaki to jeden z najsmaczniejszych dodatków do obiadów. Ale nie tylko! Smażone ziemniaczki świetnie smakują również podane samodzielnie, jako przekąska albo sycąca kolacja. Jak przygotować je, by były idealnie chrupiące? Z naszymi radami na pewno Ci się uda!
Czytaj więcej
Pieczarki do obiadu – poznaj najciekawsze pomysły!

Pieczarki to jedne z najchętniej wykorzystywanych w kuchni grzybów. Są bezpieczne nawet dla małych dzieci, niskokaloryczne, a ich przygotowywanie nie wymagają dużej wiedzy ani umiejętności kulinarnych. Jak podawać pieczarki do obiadu i jakie dania z nich przyrządzić? Sprawdź nasze pomysły!

Czytaj więcej
Szparagi na patelni – jak je przygotować?
Przygotowane na patelni szparagi mogą stanowić samodzielną przekąskę, podstawę zdrowej kolacji albo zostać pysznym dodatkiem do dania głównego. Ich przyrządzenie nie zabiera wiele czasu – efekty zachwycają za to smakiem! Sprawdź jak w kilka minut przyrządzić szparagi na patelni.
Czytaj więcej
Jak zrobić pierś z kurczaka na patelni?
Smażona pierś z kurczaka z dodatkiem ziemniaków lub ryżu oraz świeżych warzyw to szybkie i sycące danie, które smakuje niemal każdemu. Jak długo je przygotowywać, aby mieć pewność, że mięso nie jest zbyt suche, przypalone albo niedopieczone? I jak urozmaicić klasyczny przepis? Sposobów na to jest bardzo wiele - pierś z kurczaka na patelni można przygotować na milion sposobów!
Czytaj więcej
Jak przyrządzić jarmuż do obiadu?

Jarmuż w Polsce zyskał popularność dobre kilka lat temu, wraz z modą na kulinarne smaki Skandynawii. To na pierwszy rzut oka niepozorne warzywo zaskakuje intensywnością smaku, a także walorami prozdrowotnymi. Jak przyrządzić jarmuż do obiadu?

Czytaj więcej
Ciasto francuskie na patelni

Czy można smażyć na patelni ciasto francuskie? Owszem! Charakterystyczne ciasto o warstwowej strukturze zna większość z nas. Najczęściej jednak ciasto francuskie wkładamy do piekarnika, owijając nim parówki, kiełbaski lub tworząc warzywne kieszonki. Dzięki dalszej lekturze poznasz sposób na ciasto francuskie na patelni, a także odkryjesz pomysły na ciasto francuskie na obiad oraz pyszną, słodką przekąskę.

Czytaj więcej
pixel